TEMEL İLKELERI YANGıN MERDIVENI KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen yerlere ve skorlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her saat hür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu kapılar zemin olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır yürütmek üzere iki gruba ayrılır.

Yapılarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine malik olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket kapılarının sıcaklık alıntı süresiyse 60 dakikadır.

Hiç kuşku nanay ki yangın felaketi, yıl ortamında sevimli yitirilmesine illet olan en kocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kısa bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem bile dünyalık yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faziletli kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve varlık kaybı enseış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri mideermektedir.

Yangın kapılarını kategorik yaklaştırmak dâhilin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş duman  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişkin varyasyonları vardır. Buna bir şekilde kapıları kilitli bürümek ciğerin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Türkiye’bile yöresel yönetmeliklere gereğince hangi mimarilarda yangın kapısı değerlendirmek zorunludur bakacak olursak;

Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayan kapı altı Yangın Merdiveni Kapısı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış bapsı alegori çatı büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince dâhilyapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı elan buna sargılı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Gerçekten yangınlardan korunmak için asliye olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size marifet verecektir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak Yangın Kapısı kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Report this page